In het midden van een veld liggen 8 (gymnastiek)ballen in een driehoek.
De baas staat samen met zijn hond bij het doel. Wanneer de baas het teken geeft dient de hond uiteindelijk zo snel en netjes mogelijk de 8 ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas en in het goal.”
Treibball is een in Nederland nog jonge hondensport, die in zeer korte tijd snel populair is geworden in ons land. In Duitsland en Zwitserland is dit echter al langere tijd een veel beoefende sport. Sinds 2009 begint Treibball ook sterk in opkomst
te komen in de Nederlandse hondensportwereld.

Je begint met het aanleren met 1 bal en vervolgens zullen er stappengemaakt gaan worden naar het werken met 3, 6 en 8 ballen. Dit alles wordt rustig opgebouwd en per niveau zijn er allemaal verschillende variaties en oefeningen mogelijk, hierdoor blijft de sport een uitdaging.

Deze sport is eigenlijk te vergelijken met schapen drijven maar in dit geval gebeurt het met ballen, zo ga je zelfs op een gegeven moment je hond op afstand sturen. Daarbij speelt de samenwerking tussen hond en baas een grote rol!

Doordat de hond bewegingen moet gaan leren welke hij van nature niet snel zal doen, zoals om de bal heen lopen en er vervolgens tegen aan te duwen, heeft hij daarbij de hulp van zijn baas nodig. Een echte teamsport dus tussen baas en hond!

Treibball is een weinig belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden (vanaf 1 jaar), oudere honden en honden met bepaalde beperkingen. Mocht u twijfelen of uw hond geschikt is voor deze sport dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, wij zullen u dan zo goed mogelijk proberen te adviseren.

Kortom plezier voor twee, samen ben je sportief bezig en als baas geniet je dubbelop van het enthousiasme van je hond.