Dogfrisbee is een actieve, intensieve en flitsende hondensport die veel techniek van zowel handler als hond vereist. Een krachtsport waarbij het de bedoeling is dat de hond de frisbee vangt, onder soms extreme omstandigheden.

Dit vereist veel techniek van de handler. Een verkeerde worp van de handler zou een verkeerde sprong voor de hond kunnen betekenen met alle gevolgen van dien. Daarom begint dogbrisbee met het aanleren van verschillende verantwoorde worpen. Daarna ga je door met het aanleren van allerhande tricks en trucs waardoor dogfrisbee echt een 'flitsende' sport wordt om naar te kijken, maar zeker ook om te doen.

Veiligheid staat echter voorop en wordt daarom ook veel aandacht aan besteed. Dogfrisbee is eigenlijk geschikt voor alle honden. Grote forse honden zijn echter meer blessuregevoelig in deze explosieve sport en honden met lange ruggen, zoals bijvoorbeeld teckels, zijn ook minder geschikt vanwege de kwetsbare rug. De kortsnuitige honden zoals mopshonden en engelse bulldoggen zullen wellicht ademhalingsproblemen ervaren dus daarom ook minder geschikt. Maar niets is onmogelijk...! Nogmaals, veiligheid van de hond staat voorop. voor deze geweldige hondensport maken wij een uitstapje naar Zuidschermer. Bij Franca Oud  mogen wij gebruik maken van haar prachtige trainingsveld (gras!). 

Kosten: € 90,=

Duur: 1.5 uur

Vereisten: hond moet minimaal 1.5 jaar oud zijn

Inschrijven voor Dogfrisbee