In deze intensieve cursus komt heeft u meerdere keren per week les. Dit heeft als voordeel dat het geleerde niet weg kan zakken en de hond in een 'leermodus' komt. dit levert een optimaal en snel resultaat waarbij u gebruik maakt van de gevoelige leerperiodes van uw pup. Maar ook voor oudere honden met wellicht (ongewenst) gewoontegedrag is het belangrijk om intensief te trainen om het (ongewenste) gewoontegedrag te kunnen doorbreken.
Begeleiding op maat.
De lesopbouw wordt aangepast aan het individuele karakter en de gevoeligheid van uw hond. Geen hond is immers hetzelfde.
Doel van de cursus
Het doel van de cursus is u inzicht in - en een goed begrip van uw hond te geven en de hond te leren zijn aandacht volledig op u te richten, waardoor een prima relatie tussen baas en hond wordt bereikt. Daardoor wordt probleemgedrag voorkomen en/of opgelost.
Voor welke hond
Voor iedere gezonde hond vanaf drie maanden (dus ook de oudere hond!), die volgens voorschrift gevaccineerd is (Bij aanvang van de cursus dient de hond minimaal 3 entingen gehad te hebben (waaronder de 'cocktail'). Daarnaast is de kennelhoest neusenting gewenst.
Wanneer
3 x per week op maandag, woensdag en vrijdag theorieles via Zoom. Er is een cursus om 10.00 uur in de ochtend. En in de avond om 20.00 uur. 2 x per week praktijktraining in De Rijp; op dinsdag en donderdag tussen 9.00 - 10.00 uur of tussen 18.30 - 19.30 uur.
Lesopbouw
De training bestaat uit 10 theorie lessen en 6 praktijk lessen, welke worden voorafgegaan door een introductieles. Op dit moment (door Corona) zullen de theorie lessen aangeboden worden via Zoom (op maandag, woensdag en vrijdag). Dit gaat uitstekend is inmiddels onze ervaring. In het uur theorie vertellen wij u alles over het gedrag van honden, we leren u lichaamstaal herkennen, problemen worden opgelost (voor zover mogelijk...) en u krijgt alles uitgelegd over de clicker.  Daarnaast krijgt u ook elke les een praktijkfilmpje toegestuurd hoe de oefening van die keer aan te leren.
Daarnaast 2 x per week praktijktraining op ons trainingsveld in De Rijp. Deze zijn op dinsdag en donderdag. In het half uur praktijk leert uw hond de elementaire gehoorzaamheid; aandacht voor de baas (dus niet trekken), zit, zit en wacht, af, af en blijf, hierkomen en volgen. Overigens is een half uur intensief trainen met uw hond meer dan voldoende. 
Wil je inschrijven voor de Basiscursus....click hier