In deze intensieve cursus komt heeft u meerdere keren per week les. Dit heeft als voordeel dat het geleerde niet weg kan zakken en de hond in een 'leermodus' komt. dit levert een optimaal en snel resultaat waarbij u gebruik maakt van de gevoelige leerperiodes van uw pup. Daarnaast is het zo dat pups nog geen ongewenst gewoontegedrag aangeleerd hebben. Op deze manier zorg je ervoor dat ongewenst gedrag geen gewoontegedrag wordt. Maar ook voor oudere honden met wellicht (ongewenst) gewoontegedrag is het belangrijk om intensief te trainen om het (ongewenste) gewoontegedrag te kunnen doorbreken.
Begeleiding op maat.
De lesopbouw wordt aangepast aan het individuele karakter en de gevoeligheid van uw hond. Geen hond is immers hetzelfde.
Doel van de cursus
Het doel van de cursus is u inzicht in - en een goed begrip van uw hond te geven en de hond te leren zijn aandacht volledig op u te richten, waardoor een prima relatie tussen baas en hond wordt bereikt. Daardoor wordt probleemgedrag voorkomen en/of opgelost.
Voor welke hond
Voor iedere gezonde hond vanaf drie maanden (dus ook de oudere hond!), die volgens voorschrift gevaccineerd is (Bij aanvang van de cursus dient de hond minimaal 3 entingen gehad te hebben (waaronder de 'cocktail'). Daarnaast is de kennelhoest neusenting gewenst. U mag ook een titer bepaling overleggen.
Wanneer
3 x per week op maandag, woensdag en vrijdag theorieles via Zoom. Er is een cursus om 10.00 uur in de ochtend en een cursus in de avond om 20.00 uur. U kunt per zoom les kiezen of u in de ochtend deelneemt of in de avond. Daarnaast 2 x per week praktijktraining in De Rijp; op dinsdag en donderdag tussen 9.00 - 10.00 uur of tussen 18.00 - 20.00 uur (de praktijkles duurt altijd een 1/2 uur).
Lesopbouw
De training bestaat dus uit 10 theorie lessen en 6 praktijk lessen, welke worden voorafgegaan door een introductieles. Deze vindt op de hondenschool plaats. De theorie lessen worden aangeboden via Zoom (op maandag, woensdag en vrijdag). In eerste instantie ontstaan ten tijde van Corona, maar dit bleek zo succesvol dat we dit in stand houden. Het heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van 3 x per week naar ons toekomen. In het uur theorie vertellen wij u alles over het gedrag van honden, we leren u lichaamstaal herkennen, problemen worden opgelost (voor zover mogelijk...) en u krijgt alles uitgelegd over de clicker.  Daarnaast krijgt u ook elke les een praktijkfilmpje toegestuurd hoe de oefening van die keer aan te leren.
Daarnaast 2 x per week praktijktraining op ons trainingsveld in De Rijp. Deze zijn op dinsdag en donderdag. In het half uur praktijk leert uw hond de elementaire gehoorzaamheid; aandacht voor de baas (dus niet trekken), zit, zit en wacht, af, af en blijf, hierkomen en volgen. Overigens is een half uur intensief trainen met uw hond meer dan voldoende. 
Wil je inschrijven voor de Basiscursus....click hier