Minischoots

Inschrijven voor de minishoot

 

INFORMATIE OVER DE HONDENFOTOGRAAF
In haar werk als hondenfotograaf wil Anita Neve mensen prikkelen na te denken over de rol van het dier in onze huidige maatschappij. Ze velt geen direct oordeel maar wil uitdagen, bewustwording creëren. Vragen oproepen. Daarbij let ze erg op de ruimte die anderen nodig hebben. Om zich op hun gemak te voelen, om zichzelf te zijn. Anita merk dat zowel mensen als honden dat vaak prettig vinden.  Wat haar betreft zijn honden autonome wezen, met hun eigen wensen en voorkeuren, waar we net zo veel rekening mee dienen te houden als we dat bij mensen doen.

Zelf krijgt Anita graag ook die ruimte. Zodat van daaruit het wederzijds begrip en respect kan ontstaan om tot inhoudsvolle beelden te komen. Haar achtergrond als kynologisch gedragstherapeut helpt daarbij veel. Anita was ruim 12 jaar als instructeur en als examinator verbonden aan Martin Gaus Hondenscholen.

Haar opleiding tot beroepsfotograaf volgende ze aan de University of Applied Photography in Amsterdam. Sinds 2014 is ze fulltime fotograaf en maakt ze hondenportretten, mensenportretten en productfoto’s. Ook in haar eigen studio in Almere geeft ze workshops. Ze werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven en voor diverse magazines en dagbladen.