• darkblurbg
    Hondenschool Jottem gaat stoppen!
    Per 1 januari 2024 zullen we doorgaan als Hondenspecialisten Jottem!

Het ontstaan van Hondenschool JOTTEM!

Op 11 mei 1995 opende hondenschool JOTTEM! haar deuren middels een lezing en de officiele opening door Martin Gaus. In eerste instantie werden de cursussen alleen 's avonds gegeven maar na 4 jaar bleek dat er ook veel vraag was naar cursussen in de ochtend. Inmiddels is Jottem! uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf en worden er elke dag van de week cursussen gegeven.

De naam Jottem! is ontstaan door de eerste hond van Sharon, eigenaar van de hondenschool. Jottem was een Petit Basset Griffon Vendeen. Jottem is in Noord-Holland een uitroep van vreugde!

Sharon wordt bijgestaan door een team van enthousiaste instructeurs welke allemaal de instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie, of een gelijkwaardige opleiding hebben gevolgd (zie ook  instructeurs).

Locatie

De Rijp is uitstekend bereikbaar voor cursisten uit de regio Zaanstad, Alkmaar en Purmerend. Zelfs vanuit Amsterdam is De Rijp maar 20-30 minuten met de auto. Hondenschool Jottem! is gevestigd op Industrieterrein De Volger. Op een industrieterrein heeft niemand last van blaffende honden of ander overlast, wat wel het geval zou kunnen zijn in bijvoorbeeld het centrum van een pitoresk dorp als De Rijp. Het trainingsveld beslaat zo'n 1000 m2. De 'binnenlocatie' biedt een 'winkeltje', een theorielokaal, 'kantine' en een aparte ruimte waar de puppycursus gegeven wordt en de indoor trainingen plaatsvinden. Kom gerust eens langs om te kijken en kennis te maken!

Hondenschool Jottem! werkt volgens een positieve trainingsmethode, dus zonder dwang, zonder fysieke straf, zonder een schrikreactie op te roepen. Wij werken volgens de clickermethode.